Nieuwsbericht
groepsfotoD1metbegeleiding_small.jpg groepsfotoH1metbegeleiding_small.jpg Header sponsor.JPG Header_1V4.JPG Header_2V2.JPG
 
Maatschappelijk

Wie gun jij een avondje GRATIS genieten bij Wijnbar Wine & More?

Nieuws afbeelding 14-11-2022

MEP MO12-1 & Winebar Wine & More …HAPPINESS

Op dinsdag 13 december gaat MEP MO12-1 zo’n 50 mensen verwennen met een bijzonder avondje uit bij de Winebar in Boxtel. De hockeymeiden krijgen van eigenaressen Wendy Appeldoorn en Maayke van de Laar een spoedcursus gastvrouw, bediening en keuken. ”Een prachtig initiatief van MEP waar wij als Boxtelse ondernemers graag een steentje aan bijdragen. En wie weet scouten we wel ons toekomstig personeel,” aldus Wendy. De Winebar helpt niet alleen qua service en het beschikbaar stellen van de ruimte, ze schenken ook de wijn die avond gratis.

Waarom dit initiatief?

Marieke Maas, teammanager MO12-1: Het is fijn om samen de wereld een stukje mooier te maken. Liefst iedere dag maar zeker rond Kerst is het een mooi moment om iemand met wie het even wat minder gaat in het zonnetje te kunnen zetten. De actie wordt ingezet voor iedereen die een stukje geluk verdient. Het gaat dan om Boxtelaren die geen fijn jaar achter de rug hebben: qua gezondheid, omdat ze eenzaam zijn, geen geld (voor leuke dingen) hebben of omdat ze een verdrietig jaar achter de rug hebben. Extra leuk: mensen mogen iemand opgeven en mogen dan zelf mee.”

 Wat kunnen de gasten verwachten?

De avond start om 17.00u en eindigt rond 20.30u. De gasten worden getrakteerd op een overheerlijke hapjesplank, gezellige praatjes en uiteraard overheerlijke wijn van de Winebar. Na afloop ontvangen de gasten nog een leuke goodiebag.

 Hoe maak je kans?

Stuur een mailtje naar[email protected] met je naam, telefoonnummer, de naam van de persoon met wie jij graag op 13 december een avond wil genieten. Graag ook in het kort de reden waarom deze persoon volgens jou deze avond verdient. Uiterlijk 5 december wordt de uitslag per mail bekend gemaakt. In deze mail staat ook de verdere informatie voor die avond.

PS ben je ondernemer en wil je ook iets leuks doen voor deze mensen? Bijvoorbeeld een kleinigheidje in onze goodiebag stoppen? Of een bijdrage leveren aan de hapjesplank? Dat kan. Aanmelden hiervoor kan via [email protected]

 

Wat vinden de meiden zelf van deze actie? Onderstaand een aantal meiden aan het woord:

 

  • Elin van den Braak: "Superleuk dat we mensen kunnen helpen waar t niet zo goed mee gaat.”
  • Cato Spolet: "Leuk dat we dit organiseren. Ik heb er heel veel zin in.”
  • Suze van Griensven: "Deze actie is leuk voor iedereen. Wij vinden t leuk om te serveren en voor de gasten is het een leuke avond.”
  • Janne de Jong: "Fijn om mensen te helpen als t niet zo goed gaat en ze op deze manier een fijne avond te geven.”
  • Pleun van Alphen: "Met deze actie zeggen we dat iedereen gelijk is. Voor ons een teamactiviteit en voor de gasten een topavond.”
  • Linde Goossen: "Ik vind het heel goed dat we dit doen voor mensen die eenzaam zijn.”
  • Noor Weijers: "Heel leuk dat we mogen koken bij de wijnbar.”
  • Anne Maas: "Ik vind heel fijn als iedereen blij is. Dus we gaan er een hele leuke avond van maken.”
  • Jasmijn van Thiel: ”Ik vind t fijn dat we mensen kunnen helpen die t moeilijk hebben.”
  • Daantje Teunis: Ik vind t leuk als mensen een leuke avond hebben en wij komen in de krant, dat is ook superleuk.”

 

Deze actie is onderdeel van MEP Maatschappelijk. MHC MEP streeft naar een toekomst waar ze voor alle maatschappelijke groepen van betekenis is. Daarbij is het van essentieel belang om niet alleen betrokken te zijn bij de leden, maar ook bij de overige bewoners, in en rondom Boxtel. Sociale activiteiten in samenwerking met lokale partijen spelen hierbij een belangrijke rol. Om dit te verwezenlijken is er binnen MHC MEP de commissie "MEP Maatschappelijk" opgericht. Deze commissie activeert en begeleidt de leden en teams waar nodig om de maatschappelijke activiteiten succesvol van de grond te krijgen. Dit heeft binnen de club een zeer positieve flow opgeleverd. Een stukje bewustwording van de eigen leden en voelen dat jezelf ook gelukkig wordt als je iets voor een ander kunt betekenen. Zo probeert MHC Mep de wereld een stukje mooier te maken. Inmiddels zijn er al meerdere initiatieven gerealiseerd door de leden van MHC MEP en zullen er nog vele volgen.