Nieuwsbericht
Header sponsor.JPG Header_1V4.JPG Header_2V2.JPG Header_5.JPG Heren1_2019.png Heren1_DAR2.JPG
 
Bericht voor alle leden

Betrokkenheid

Nieuws afbeelding 16-9-2022

MEP is een afkorting van een Latijns gezegde ‘Mea Est Pila. Dit betekent ‘de bal is aan mij’. In dit interview is Han Swinkels, onze voorzitter, aan de bal. Han Est Pila. Han is sinds eind 2021 voorzitter van MEP en vertelt je graag over de visie en ambities van onze bijzondere club met een rijke historie van maar liefst ruim 90 jaar. Centraal in zijn verhaal staat steeds het DNA van de club: spelplezier, sportieve ambitie, samen, betrokkenheid en respect. In dit interview staat ‘betrokkenheid’ centraal.

MEP telt ruim 300 vrijwilligers

Een vrijwilliger is iemand die uit ‘vrije-wil’ iets doet voor een ander. MEP telt ruim 300 vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan de club en erg betrokken zijn. Het is echt fantastisch en bijzonder om de betrokkenheid van MEPpers te zien en te ervaren. Van coach tot kantinepersoneel. Van arbitrage tot onderhoud.

Hoe belangrijk zijn vrijwilligers voor MEP?

Zonder vrijwilligers geen MEP. Als vereniging heeft MEP de keuze gemaakt om de hele organisatie te laten draaien op vrijwilligers. Belangrijkste reden is dat we hiermee zoveel mogelijk leden, ouders en andere MEPpers betrokken houden bij de vereniging. Ook kunnen we met de inzet van alle vrijwilligers de verenigingskosten en daarmee de contributie laagdrempelig houden voor de huidige en nieuwe leden. We kennen ook hockeyverenigingen die bewust kiezen voor een professionele verenigingsmanager. Voor een club als MEP zou dit toch al gauw een jaarlijkse kostenpost zijn van ruim € 50 per lid.

Hoeveel vrijwilligers zijn betrokken bij MEP?
We hebben zo’n 325 vrijwilligers bij MEP! Ruim 200 van de vrijwilligers zijn actief als trainer, coach, teammanager en/of lid van de technische commissie voor de teams. In de regel krijgen jonge trainers en coaches hiervoor een jaarlijkse vrijwilligers- of een uurvergoeding. Wij voorkomen hiermee dat onze betrokken jongeren voor het zakcentje gaan bij bijvoorbeeld één van de supermarkten in Boxtel. Ook vinden wij het inzetten van oudere jeugdleden en jongen senioren als trainer en coach ontzettend belangrijk met het oog op het doorgeven van de cultuurwaarden van MEP. De rol van teammanager wordt vaak vervuld door één van de ouders. Naast alles rondom de wedstrijden organiseert de teammanager met andere ouders de leuke teamuitjes een maatschappelijke activiteit voor een doelgroep in en rondom de Boxtelsegemeenschap. 

De overige bijna 125 vrijwilligers zijn letterlijk in de volle breedte voor en achter de schermen actief voor MEP. Denk hierbij aan wedstrijdsecretariaten en arbitrage, beheer en onderhoud van de kunstgrasvelden, accommodatie en materialen, het runnen van de kantine, organisatie van evenementen voor jong en oud, communicatie naar de leden (o.a. Lisa), werven van sponsoren, secretariaat en financiën. 

De belangrijkste taak van het bestuur van MEP is om ervoor te zorgen dat de omvang en kwaliteit van de vrijwilligersorganisatie op peil blijft én zichtbaar wordt gewaardeerd. Alle reden dus om hier maandelijks bij stil te staan door het huldigen van de vrijwilliger van de maand en jaarlijks met het huldigen van de commissie van het jaar, een vrijwilligersborrel aan het begin en een vrijwilligersattentie aan het einde van het seizoen.

Kan MEP nog vrijwilligers gebruiken?

Er is altijd ruimte is om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij MEP. Mocht je interesse hebben dan kun je dit aangeven bij één van de portefeuillehouders van het bestuur of trekkers van de commissie (zie www.mhcmep.nl). Ook kun je een mailtje sturen naar [email protected]. De ervaring leert dat een vrijwilliger het beste tot zijn recht komt bij een activiteit of klus die positieve energie oplevert. Neem dan ook even de tijd om jezelf goed te oriënteren alvorens 'JA' te zeggen tegen een rol als teammanager, wedstrijdsecretaris, klusser, bestuurder, etc. Wij staan altijd voor je klaar om je hierbij te helpen.