Nieuwsbericht
Header sponsor.JPG Header_1V4.JPG Header_2V2.JPG Header_5.JPG Heren1_2019.png Heren1_DAR2.JPG
 
Algemeen

Word bloeddonor en geef patiënten een beter leven

Nieuws afbeelding 13-5-2019

Graag vragen wij jullie aandacht voor de volgende oproep.

Duizenden mensen doneren ieder jaar een aantal keer hun bloed. ​Sanquin helpt samen met deze donors, patiënten een beter leven te geven. Doe ook mee. 

Wat bloed doet

Bloed is heel vanzelfsprekend. Voor je geboorte had je het al. Als het goed is, hoef je er niet bij na te denken. 

Het stroomt door je lijf, als een soort vrachtwagenchauffeur van voedsel en zuurstof. Op de terugweg neemt je bloed afvalstoffen mee. En in je bloed zitten cellen die ziektes bestrijden. 
Je hebt meer dan voldoende bloed in je lijf. Zo’n vijf liter. Een paar druppels kun je makkelijk missen, maar als je te veel verliest bij een verkeersongeluk, dan heb je een serieus probleem. Dan ben je afhankelijk van de hulp van anderen.
Als je strijdt tegen kanker moet je bloed soms aangevuld worden om de therapie aan te kunnen. Het is een essentieel onderdeel van de behandeling. En als je een bepaalde afweerstoornis hebt, dan kun je bepaalde onderdelen uit het bloedplasma van anderen ook goed gebruiken. 

Word bloeddonor

Daarom is het goed om te weten dat 320 duizend mensen in Nederland bloed geven. Dat doen ze voor een beter leven van iemand die ze vaak niet kennen. ​Dit doen ze een paar keer per jaar. 

Word ook bloeddonor, net als die duizenden andere vrijwilligers. Geef je op via www.sanquin.nl en kom langs op een van onze locaties. Sanquin heeft vestigingen in onder andere Den Bosch, Tilburg, Eindhoven en Breda. Vecht mee met patiënten, bijvoorbeeld in hun strijd tegen kanker. Je geeft niet alleen bloed, maar ook hoop op een beter leven. ​