Zaalhockey
groepsfotoD1metbegeleiding_small.jpg groepsfotoH1metbegeleiding_small.jpg Header sponsor.JPG Header_1V4.JPG Header_2V2.JPG
 

Zaalhockey

In september kun je je inschrijven voor de zaalhockeycompetitie. Deze competitie start begin december en eindigt in februari.

Je speelt een zaalhockeywedstrijd met 5 veldspelers en 1 keeper. Een zaalhockeyteam is dus kleiner dan een veldhockeyteam, en bestaat uit maximaal 12 spelers. De zaalhockeyteams kunnen anders van samenstelling zijn dan de veldhockeyteams.

Zaalhockey is een leuk, snel en tactisch spel. Voor zaalhockey heb je zaalschoenen, een zaalhockeystick en een handschoen nodig. Voor zaalhockey betaal je een aanvullende contributie.

 Je speelt per wedstrijddag 2 wedstrijden. Alle teams spelen een drieluik (A-B, B-C, C-A, waarbij A het thuis spelende team is), dit houdt in dat er 2 wedstrijden van 2 x 20 min worden gespeeld. Vanaf de D-jeugd krijgt iedereen de mogelijkheid om te zaalhockeyen, Mocht er extra zaalcapaciteit zijn, dan is er mogelijk ruimte voor de 8-tallen om deel te nemen aan zaalhockey. 

De trainingstijden in de zaal zijn afhankelijk van de beschikbare uren en zullen in november worden gepland. Informatie hierover kun je dan op de website vinden. Er wordt gestreefd naar 10 zaaltrainingen per team.

Sportieve groeten,
Zaalhockeycommissie MEP