Arbitrage
groepsfotoD1metbegeleiding_small.jpg groepsfotoH1metbegeleiding_small.jpg Header sponsor.JPG Header_1V4.JPG Header_2V2.JPG
 

Arbitrage

Zonder de inzet van onze scheidsrechters kunnen de wedstrijden niet gespeeld worden. Het is dan ook heel belangrijk dat de scheidsrechters goed opgeleid en begeleid worden. Dit om het vertrouwen in het fluiten en daarmee ook het enthousiasme te vergroten.

Sinds 2017 leiden we bij MEP ook de 1e jaars O14-jeugd op. Dit gebeurt met één theorie-avond verzorgt door Pim van Loon en de e-learning van de KNHB die men thuis doorloopt. De opleiding wordt afgesloten met een online examen. O14-jeugd wordt ingezet om te fluiten op O9- en O10-teams. O16- en O18-jeugd worden (meestal) ingezet op O14- en O12-wedstrijden. Ook enthousiaste ouders kunnen deelnemen aan de scheidsrechterscursus. Je kunt jezelf aanmelden door een mail te sturen [email protected].

CS+ cursus
Als je het fluiten heel leuk vindt, kun je een vervolgcursus volgen: de CS+ cursus. Dit is een digitale cursus waarbij je meer kennis en ervaring opdoet om een betere scheidsrechter te worden. De CS+ cursus volgen kan pas nadat je clubscheidsrechter bent en je al ervaring hebt opgedaan als scheidsrechter.


Begeleiding
Op zaterdagochtend is er begeleiding aanwezig voor alle nieuwe scheidsrechters. De begeleiders geven tips over de houding van een scheidsrechter, een goede positie in het veld en de manier van fluiten. De nieuwe scheidsrechters ervaren dit als prettig en het draagt bij aan meer zelfvertrouwen in het fluiten.

Voorkom kaarten

Emotie hoort bij sport. Het kan voor zowel prachtige hoogtepunten als grote teleurstellingen zorgen. Dit komt niet alleen voor bij spelers, maar ook bij ouders, coaches en scheidsrechters.

Scheidsrechters treden tijdens wedstrijden op tegen ongewenst verbaal en fysiek gedrag. Het komt voor dat een scheidsrechter hiervoor een kaart uitdeelt en op het wedstrijdformulier zet.

Wij stimuleren scheidsrechters om uitgebrachte gele en rode kaarten op het wedstrijdformulier te zetten, zodat we inzicht krijgen in het gedrag van spelers en teambegeleiding op het veld. De KNHB brengt MEP voor deze registratie een boete in rekening. Het bestuur van MEP heeft besloten dat boetes voor kaarten aan de betreffende spelers of teambegeleiders in rekening worden gebracht.

Waarden en normen binnen en buiten het veld zijn een belangrijk speerpunt binnen onze vereniging.

Tegen ongewenst gedrag mag worden opgetreden. Hierdoor creƫren we een veilige en prettige omgeving voor iedereen.

Er zijn de laatste jaren flink wat stappen gezet binnen het arbitragebeleid bij MEP. We hopen dit de komende jaren naar een nog hoger niveau te tillen. Dit kunnen we alleen dankzij de samenwerking met de grote groep vrijwilligers binnen de club.

Het arbitragebeleid kun je hier lezen.

Heb je vragen of opmerkingen over arbitrage en het beleid binnen MEP, stuur dan een mail [email protected].

Arbitragecommissie MEP: Désirée van Diessen, Pascalle Sleegers,  Pascale Boleij Wietske Verboom Frank Maas en Pim van Loon.