Clubwaarden van MEP
groepsfotoD1metbegeleiding_small.jpg groepsfotoH1metbegeleiding_small.jpg Header sponsor.JPG Header_1V4.JPG Header_2V2.JPG
 

Clubwaarden van MEP

HEP: Han Est Pila! 

De voorzitter aan de bal MEP is een afkorting van een Latijns gezegde ‘Mea Est Pila’. Dit betekent ‘de bal is aan mij’. In dit interview is Han Swinkels, onze voorzitter, aan de bal. Han Est Pila. Han is voorzitter van MEP en vertelt je graag over de visie en ambities van onze bijzondere club met een rijke historie van maar liefst ruim 90 jaar. Centraal in zijn verhaal staat het DNA van de club: respect, spelplezier, sportieve ambitie en samen. 

RESPECT 

De belangrijkste uiting van respect is in mijn ogen oprechte waardering voor ieders bijdrage; groot en klein. Binnen MEP maken we dit onder andere zichtbaar richting de spelers door het wekelijks geven van complimenten vanuit de teambegeleiders en richting de vrijwilligers via het jaarlijkse bedankje (vouchers), de vrijwilligersborrel (Toptoernooi), het huldigen van de Vrijwilliger van de Maand en het benoemen van Leden van Verdienste en Ereleden. Ook ben ik blij met de keuze van MEP om vanaf de 2e jaar C-leeftijd alle leden een opleiding tot scheidsrechter te laten volgen en daarna te verwachten dat elk lid tot maximaal zes wedstrijden fluit te beginnen met de Jongste Jeugd. Positief is ook dat wij een aantal leden hebben die deze jonge scheidsrechters wekelijks begeleiden. Als verenigingsbestuur staan we achter de 'strategische' keuze om alles draaiende te houden met eigen leden en bijvoorbeeld aan onze jonge trainers/coaches een vrijwilligersvergoeding te betalen. Een dergelijke keuze is alleen houdbaar als onderling 'respect' een intrinsiek ervaren kernwaarde is bij alle leden en betrokkenen van MEP.

SPELPLEZIER 

Spelplezier is de basis voor het spelen van goed hockey en behalen van sportieve prestaties voor alle teams. Hetzelfde geldt voor het goed coachen, trainen en managen van een team. Ook scheidsrechters kunnen alleen een goede wedstrijd fluiten als ze plezier beleven aan het spel. Binnen MEP zie ik dat ook terug in de vele evenementen en de gezelligheid op trainingsavonden en wedstrijddagen. Het samen plezier maken op het hockeyveld zorgt voor een goede onderlinge band, waardoor het leuk is om samen mee te doen nemen aan een van de vele evenementen en te genieten van de 'derde helft' na de wedstrijd op MEP.

SPORTIEVE AMBITIE

 "Voor mij heeft de clubwaarde 'sportieve ambitie' een dubbele betekenis. Allereerst het streven van MEP om met de junioren selectieteams, Dames 1 en Heren 1 zo hoog mogelijke klasse van de hockeycompetitie te spelen. Zoals iedereen weet heeft MEP een rijke historie en zijn de standaardteams vele jaren uitgekomen in de Hoofdklasse zowel op het veld als in de zaal. Vandaag de dag zijn we iets bescheidener in onze sportieve ambities. Voor alle juniorenteams willen we elk seizoen uitkomen in de landelijke subtop, Super A en Topklasse. Voor Heren 1 en Dames 1 hebben we als ambitie om binnen enkele seizoenen te promoveren naar de Overgangsklasse. Ook dit seizoen draaien beide teams weer mee in de bovenste regionen van de 1e klasse. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat beide teams deze ambitie gaan waarmaken. Ten tweede versta ik onder 'sportieve ambitie' ook de sportiviteit van alle spelers, teambegeleiders, scheidsrechters, supporters op en rondom het veld. Zelf vind ik sportiviteit enorm belangrijk, omdat het voor 100% samengaat met de andere vier clubwaarden: respect, betrokkenheid, samen en spelplezier. Het klinkt misschien tegenstrijdig met ambitie, maar ik ben meer trots op 'sportief' verliezen dan 'onsportief' winnen.” 

SAMEN

Voor mij is MEP als vereniging een club met bijna alleen maar actieve leden. Hiermee doel ik niet alleen op de hockeyers van alle leeftijden, maar ook op de vele vrijwilligers actief in een ongelooflijke verscheidenheid aan functies binnen de club. Voor mij is het bijzondere aan MEP dat de club prestatiehockey nastreeft vanuit de breedte van de hele club. 
Ik zie dit terug in de aandacht vanuit de club voor de prestatie- en breedteteams als ook in de support voor de prestatieteams met als uitschieter onze supportersschare voor Heren 1 en Dames 1 met een eigen supporterslied. MEP speelt als Boxtelse vereniging een belangrijke rol in de persoonlijke ontwikkeling én maatschappelijke oriëntatie van onze leden. Hiermee leveren wij een bijdrage aan de leefbaarheid van de Boxtelse gemeenschap. Wij doen dit als sportvereniging door in teamverband deel te nemen aan de hockeycompetitie (top en breedte), het organiseren van evenementen voor alle leeftijdsgroepen en het stimuleren van alle teams (junioren en senioren) tot het organiseren van een maatschappelijke activiteit in de Boxtelse gemeenschap.

” Kortom: MEP is aan de bal. Zowel binnen als buiten het veld. En we doen uit uiterste best om met groot respect voor elkaar, dag in dag uit, te scoren. 

Wil je de clubwaarden in beeld zien klik dan op onderstaande link