Historie van MEP
groepsfotoD1metbegeleiding_small.jpg groepsfotoH1metbegeleiding_small.jpg Header sponsor.JPG Header_1V4.JPG Header_2V2.JPG
 

Historie van MEP

Op 16 december 1930 werd de Boxtelse hockeyclub opgericht door een gezelschap vol klinkende Boxtelse namen. De naam MEP bestond toen nog niet. In 1934 betrok de club het schitterend gelegen Sportpark Molenwijk. Ingeklemd tussen bossen en vennen, op de plaats van de wielerbaan, werd het veld door haar eigen leden aangelegd. Een historische plek in Boxtel. Waar eens beroemde renners hun rondjes draaiden, speelde later de complete Nederlandse hockeytop.

In 1935 dook de naam MEP voor het eerst op. De Latijnse afkorting "Mea Est Pila” betekent "de bal is aan mij” of vrij vertaald: "ik heb gewonnen”.

In eerste instantie was er nog geen clubhuis en had MEP de beschikking over 1 grasveld. Door de gestage groei gedurende de daarop volgende jaren werd de club steeds verder uitgebreid. In 1982 werd het eerste kunstgrasveld in gebruik genomen. MEP volgde de ontwikkelingen op hockeygebied met in 2002 de aanleg van een waterveld, het Raboveld.

MEP is een typische Boxtelse vereniging. Bekende families zoals Van Geel, Delmée, Van der Weide, Langenhuijsen en Van Gent prijken al jarenlang op de ledenlijst. De Boxtelse zelfwerkzaamheid en clubliefde brachten MEP tot de hoogste hockeyregionen. In 1962 kwam de grote doorbraak. De heren promoveerden naar de eerste klasse en de dames naar de promotieklasse. MEP zette deze lijn door. In 1974 bereikten de heren de landelijke hoofdklasse. Ook werden de eerste internationals afgeleverd.

MEP heeft veel internationals geleverd: Jos Jilessen, Cees van Geel, Carel van der Staak, Peter Langenhuijsen, Piet-Hein Geeris, Sander van der Weide, Renske van Geel en record international Jeroen Delmée. In de hoogtij dagen van het zaalhockey kwamen daar de zaalhockeyinternationals bij: Jacques Joosten, Martien Joosten, Henk de Windt en Sjef van Geel. Daarnaast spelen enkele talenten in de hoofdklasse en zelfs Oranje, waaronder Jelle Galema, Glenn Schuurman en Roel Bovendeert.

Behalve aandacht voor de prestatieve teams is er ook aandacht voor de breedteteams: ruim 600 jeugdleden spelen wekelijks een wedstrijd, waarbij gezelligheid en sportiviteit hoog in het vaandel staan. Dit alles onder begeleiding van enthousiaste trainers en coaches. Een grote groep is de jongste jeugd: ongeveer 200 kinderen van 6 t/m 10 jaar leren de basisbeginselen van het hockeyspel en begeven zich iedere zaterdagochtend vroeg op de velden van MEP voor een wekelijks potje hockey.

Momenteel telt de MEP ruim 850 leden en 200 vrijwilligers! Maar de club groeit nog steeds, onder andere door het ontstaan van nieuwe initiatieven. Een aantal  jaar geleden is kidsclub De Meppertjes opgericht. 1x per 3 weken trainen kinderen in de leeftijd van 3 – 6 jaar onder leiding van zeer ervaren hockey-ouders om de beginselen van het hockeyspel spelenderwijs onder de knie te krijgen. Wekelijks wordt op donderdagavond gehockeyd door de recreanten: een gezellige club heren en dames die het leuk vinden om een avond per week te hockeyen en elkaar te ontmoeten bij MEP. En sinds de oplevering van het nieuwe clubhuis is onze klussenclub iedere dinsdag actief om allerlei onderhoudswerkzaamheden aan het clubhuis te verrichten.

In 2013 werd gestart met een grootscheepse renovatie van het in 1988 opgeleverde clubhuis. De kleedlokalen werden gerenoveerd en aangepast aan de eisen van deze tijd. Ook de kantine werd geheel gemoderniseerd, dit alles onder leiding van een zeer ervaren MEP-bouwcommissie. In de zomer van 2013 werden 2 velden geheel vervangen, waardoor het hele complex is vernieuwd. In maart 2014 werd het hockeycomplex feestelijk geopend, waarbij velden en clubhuis officieel in gebruik werden genomen. Tevens werd de Rabobar onthuld, met dank aan hoofdsponsor Rabobank. In de zomer van 2018 zijn ook het 3e veld en het miniveld vervangen.

De huidige accommodatie bestaat uit 1 waterveld, 1 semi-waterveld en 1 zand-ingestrooid veld. Daarnaast beschikt MEP over een uniek mini-veld (6-tal-veld), vernoemd naar één van onze ereleden: het Jeroen Delmée veld.

MEP is een actieve vereniging waar veel evenementen worden georganiseerd. Bij de feestelijke opening van het clubhuis en velden werd een grootse vlaggenparade gehouden, waarbij alle teams met hun teamvlag over het nieuwe Raboveld paradeerden. Sinds enkele jaren wordt met Koningsdag het Koningshockeytoernooi georganiseerd, waaraan de meeste basisscholen van Boxtel meedoen met één of meerdere teams. In 2016 streden meer dan 200 kinderen om de Koningshockeytrofee. Sinds enkele jaren wordt er een gezellig familietoernooi georganiseerd door een enthousiaste club vrijwilligers. En voor de jeugd wordt er in de verschillende jeugdlijnen ook een aantal leuke activiteiten georganiseerd.

Enkel en alleen met de inzet van de vele vrijwilligers kunnen we MEP draaiende houden. Gelukkig zijn er vele ouders en leden die zich belangeloos inzetten om hun steentje bij te dragen. MEP is een gezellige vereniging met een rijke clubhistorie, waar jong en oud zich thuis voelen. Eén grote familie, op weg naar het honderdjarig bestaan.