Arbitrage
Zonder de inzet van onze scheidsrechters kunnen wedstrijden niet gespeeld worden. Het is dan ook heel belangrijk dat scheidsrechters goed opgeleid en begeleid worden. Dit om het vertrouwen in het fluiten en daarmee ook het enthousiasme te vergroten.
Bij MEP leiden we alle 1e jaars O14-jeugd op. Dit gebeurt middels de e-learning van de KNHB die iedereen thuis doorloopt met als extra een examentraining in het clubhuis onder leiding van Pim van Loon. Het wordt afgesloten met een online examen dat thuis gemaakt wordt. O14-jeugd wordt ingezet om te fluiten op wedstrijden van de O9- en 10-teams. O18- en O16-jeugd wordt (meestal) ingezet op O14- en O12-wedstrijden. Ook enthousiaste ouders kunnen deelnemen aan de scheidsrechterscursus. Je kunt jezelf aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]
CS+cursus
Als je het fluiten heel leuk vindt, kun je een vervolgcursus volgen: de CS+cursus. Het is een e-learning van de KNHB wat je ook afsluit met een online examen. Je fluit vaker en ook wat hoger niveau wedstrijden. Daarnaast krijg je af en toe feedback van de leercoach, Pim van Loon.
Begeleiding
Op zaterdagochtend is er begeleiding aanwezig voor alle nieuwe scheidsrechters. Zij geven tips over de houding van een scheidsrechter, een goede positie in het veld en de manier van fluiten. De jonge scheidsrechters ervaren dit als prettig, en de begeleiding draagt bij aan meer zelfvertrouwen in het fluiten.
Voorkom kaarten
Emotie hoort bij sport. Het kan voor zowel prachtige hoogtepunten als grote teleurstellingen zorgen. En dit komt niet alleen voor bij spelers, maar ook bij ouders, coaches en scheidsrechters.
Scheidsrechters treden tijdens wedstrijden op tegen ongewenst verbaal en fysiek gedrag. Het komt voor dat een scheidsrechter hiervoor een kaart uitdeelt en op het wedstrijd formulier zet.
Wij stimuleren scheidsrechters om uitgebrachte gele en rode kaarten op het wedstrijd formulier te zetten, zodat inzicht in gedrag zichtbaar wordt. De KNHB brengt MEP voor deze registratie een boete in rekening.
Waarden en normen binnen en buiten het veld zijn een belangrijk speerpunt binnen onze vereniging.
Tegen ongewenst gedrag mag worden opgetreden. Hierdoor creëren we een veilige en prettige omgeving voor iedereen.
Als MEP zijn we trots op het enkele jaren terug ingezette arbitragebeleid. We blijven de komende jaren werken aan een goed niveau van arbitrage voor alle wedstrijden. Dit kunnen we alleen als er een grote groep vrijwilligers bereid is om de e-learning cursus te organiseren, scheidsrechters in te delen bij wedstrijden, jonge scheidsrechters te begeleiden, de CS+ opleiding te volgen, etc.
Spreek elkaar ook aan op ongewenst, onsportief, gedrag langs de lijn. Als MEP hebben we sportiviteit hoog in het vaandel en samen dragen wij zorg voor een veilig sportklimaat op onze club.
Het arbitrage beleid kun je
hier lezen.
Heb je vragen of opmerkingen over arbitrage en het beleid binnen MEP of wil je als vrijwilliger een rol spelen, stuur dan een mail naar [email protected]
Arbitragecommissie MEP
Pim van Loon, Désirée van Diessen, Pascalle Sleegers, Maaike van Alphen