Nieuwsbericht
Header sponsor.JPG Header_1V4.JPG Header_2V2.JPG Header_5.JPG Heren1_2019.png Heren1_DAR2.JPG
 
Bericht voor alle leden

Clubwaarden Spelplezier

Nieuws afbeelding 7-12-2022

HEP: Han Est Pila!

De voorzitter aan de bal

MEP is een afkorting van een Latijns gezegde ‘Mea Est Pila’. Dit betekent ‘de bal is aan mij’. In dit interview is Han Swinkels, onze voorzitter, aan de bal. Han Est Pila. Han is sinds eind 2021 voorzitter van MEP en vertelt je graag over de visie en ambities van onze bijzondere club met een rijke historie van maar liefst ruim 90 jaar. Centraal in zijn verhaal staat steeds het DNA van de club: spelplezier, sportieve ambitie, samen, betrokkenheid en respect. In dit interview staat ‘spelplezier’ centraal.

Spelplezierbetekent letterlijk ‘samen plezier beleven aan een spel’. Klopt het dat voor jou spelplezier verder gaat dan enkel hockey?

"Dat klopt. Voor mij is een spelplezier een uiting van een gedeelde passie voor hockey en onze club MEP. Tijdens een wedstrijd of training wordt deze passie voor hockey ervaren door spelers, teambegeleiders, scheidsrechters en toeschouwers. Spelplezier is aanstekelijk en werkt daarmee ook verbindend binnen de vereniging MEP. Dit zien we ook terug in de evenementen voor alle leeftijdsgroepen en de gezellige momenten op trainingsavonden en wedstrijddagen op de club.” 

 Waarom is dit zo belangrijk?

"Spelplezier is de basis voor het spelen van goed hockey en behalen van sportieve prestaties voor alle teams. Hetzelfde geldt voor het goed coachen, trainen en managen van een team. Ook scheidsrechters kunnen alleen een goede wedstrijd fluiten als ze plezier beleven aan het spel. Binnen MEP zie ik dat ook terug in de vele evenementen en de gezelligheid op trainingsavonden en wedstrijddagen. Het samen plezier maken op het hockeyveld zorgt voor een goede onderlinge band, waardoor het leuk is om samen mee te doen nemen aan een van de vele evenementen en te genieten van de 'derde helft' na de wedstrijd op MEP."      

 Wat is hiervoor nodig?

"Heel veel inzet van onze bijna 300 vrijwilligers. Het beleven van spelplezier hangt sterk samen met de cultuur op MEP. Wij zijn dan ook trots dat de trainingen, begeleiden van de wedstrijden, organisatie van evenementen en al het werk achter de schermen gedaan wordt door eigen vrijwilligers van MEP. Gezamenlijk streven we ernaar om alles zo goed mogelijk voor elkaar te hebben. Juist de combinatie van eigen vrijwilligers en een professionele organisatie zorgt ervoor dat spelers en teams plezier beleven aan het hockey.  

 Heb je mooie voorbeelden van spelplezier?

"Net als alle spelers en vrijwilligers kan ook ik mooie herinneringen van spelplezier oproepen bij een spannende wedstrijd, een intensieve hockeyclinic of een leuk evenement. Als voorzitter beleef ik nu veel spelplezier aan de derde editie van de plaatjesactie met Albert Heijn. Fantastisch dat we bijna alle leden en vrijwilligers op de foto gezet hebben en we nu met z'n allen weken druk zijn met het verzamelen en ruilen van elkaar. Een bijkomend voordeel is dat we elkaar zo nog beter leren kennen, wat het spelplezier alleen maar ten goede komt.”

 Hoe kunnen we samen zorgen voor zoveel mogelijk plezier?

"Samen blijven hockeyen en samen activiteiten blijven ondernemen. Sinds enkele seizoenen stimuleren we als MEP dat alle teams ten minste één keer per jaar een maatschappelijke activiteit oppakken in Boxtel en omgeving. Voor mij persoonlijk is dit belangrijk omdat we zo het spelplezier delen door een gezellige activiteit te verzorgen voor bijvoorbeeld eenzame ouderen of kansarme jongeren in de Boxtelse gemeenschap. Leuk om te zien hoeveel plezier je zelf kunt beleven door een ander plezier te bezorgen,” aldus Han Swinkels.