Nieuwsbericht
Header sponsor.JPG Header_1V4.JPG Header_2V2.JPG Header_5.JPG Heren1_2019.png Heren1_DAR2.JPG
 
Arbitrage

Fluiten doen we allemaal....

Nieuws afbeelding 26-10-2022

Fluiten is verplicht.

De hockeyvereniging MEP heeft één verplichting voor al haar spelende leden en dat is het fluiten van wedstrijden. 

Wij beginnen hiermee met de junioren (1e jaars onder 14) die een online cursus volgen voor het behalen van een KNHB scheidsrechterskaart. Met de kaart op zak fluiten de jonge scheidsrechters wedstrijden van de jongste jeugd met coaching van enkele ervaren begeleiders. Vanaf dat moment wordt elk spelend lid tot een maximum van 6 wedstrijden per seizoen als scheidsrechter ingedeeld. 

De basisregel is dat je als speler zelf verantwoordelijk blijft voor je fluitbeurt. Bij verhindering dien je dan ook zelf voor een vervanger te zorgen. Het niet komen opdagen voor een fluitbeurt heeft consequenties, denk aaneen schorsing van één wedstrijd bij je team en fluit je een andere wedstrijd wanneer jouw team speelt. Ook rond de speler het DWF af na afloop van de wedstrijd.

Elk weekend hebben we 10-tallen scheidsrechters nodig voor het fluiten van alle thuiswedstrijden. Een klein deel daarvan worden gefloten door bondscheidsrechters en onze eigen CS+ scheidsrechters. Voor het fluiten van alle andere wedstrijden hebben we onze spelende leden heel hard nodig. Fluiten is weliswaar verplicht, maar je doet er de spelende teams een enorm plezier mee!

Bestuur MEP