Nieuwsbericht
groepsfotoD1metbegeleiding_small.jpg groepsfotoH1metbegeleiding_small.jpg Header sponsor.JPG Header_1V4.JPG Header_2V2.JPG
 
Algemeen

Samen nemen we gas terug

Nieuws afbeelding 19-9-2022

De laatste weken lezen we regelmatig in de lokale en regionale bladen dat ook sportverenigingen te kampen hebben met oplopende energierekeningen. 

Afgelopen donderdag 9 september heeft het bestuur MEP hier uitgebreid bij stilgestaan in de maandelijkse vergadering. Kijken we naar elektriciteitsverbruik dan hebben we als MEP eerder al ge├»nvesteerd in zonnepanelen en LED-verlichting op velden 1 en 2. Neemt niet weg dat we met elkaar alert moeten blijven en met name de verlichting op alle velden alleen moeten gebruiken tijdens trainingen en avondwedstrijden. We roepen dan ook alle trainers en teambegeleiders op om de verlichting direct uit te schakelen na de laatste training of wedstrijd. Een meer kritisch punt is het gasverbruik voor verwarming van het clubhuis, het gasfornuis en warm douchen. 

De komende weken gaan Rob van Laarhoven, portefeuille accommodatie en Menno Packbiers, portefeuille horeca alle temperatuurinstellingen, hoogte en tijden aanpassen. Het streven is dat het clubhuis comfortabel blijft bij aanwezigheid van spelers en supporters, maar dat we zuinig aandoen als het clubhuis dicht is. Een grote post voor het gasverbruik is het warm douchen. Als bestuur kiezen we er niet voor om de leden en gasten te vragen om thuis te douchen. Wel vragen we iedereen om net als thuis een douche te beperken tot max. 5 min! Samen kunnen we zo energie besparen en daarmee ook zorgen dat we de stijgende energiekosten zo beperkt mogelijk houden.


Bestuur MEP