Nieuwsbericht
Header sponsor.JPG Header_1V4.JPG Header_2V2.JPG Header_5.JPG Heren1_2019.png Heren1_DAR2.JPG
 
Bericht voor alle leden

MEP doneert tenues aan Cochabamba (Bolivia)

Nieuws afbeelding 23-10-2021
Beste allemaal,

De meeste van jullie zullen de projecten in Cochabamba (Bolivia) wel kennen van de jaarlijkse kerstactie op het Jacob-Roelandslyceum. Elk jaar reist er een groep leerlingen met docenten af naar Cochabamba om zich in te zetten voor de kansarme kinderen in de stad. 
Een project, wat het JRL altijd bezoekt, is de comedor in de wijk Buena Vista. Dit is een lunchzaal met huiswerkbegeleiding voor kinderen uit arme gezinnen. In ruil daarvoor helpen de moeders op regelmatige basis in de keuken. Hier hebben wij een aantal kinderen enorm blij gemaakt met een oud MEP tenue. 
De meiden vonden de rokjes prachtig en de jongens de shirts echt cool. Daarnaast hebben we wat grotere tenues uitgedeeld in een meisjesinternaat net buiten de stad. Zij wonen daar 24/7, omdat ze achtergelaten zijn door hun ouders, de ouders niet meer voor ze konden zorgen of hun ouders verloren zijn. 

Heel het internaat heeft een passend MEP shirt en broekje of rokje gekregen. Ze zullen deze vooral gaan gebruiken als ze sportwedstrijden hebben. Sommige meiden voelden zich een beetje preuts met het korte rokje. Maar nadat ze een foto van spelende hockeymeiden van MEP zagen, waren ze heel enthousiast. 
Ze waren enorm dankbaar. En wij ook voor deze donatie. 
Dankjewel MEP voor de kleding en alle blije koppies, die wij daardoor hebben mogen aanschouwen. Bedankt!!!


Dit stukje is geschreven door Monique Craemehr de moeder van 
Guusje (D1), Lotte (DJ2) en Nienke Bosma.
Monique en Nienke zijn nu samen in Bolivia.
Bijlage