Nieuwsbericht
Header sponsor.JPG Header_1V4.JPG Header_2V2.JPG Header_5.JPG Heren1_2019.png Heren1_DAR2.JPG
 
Algemeen

KNHB basisopleiding training geven en coachen afgerond

Nieuws afbeelding 17-10-2019

Bij MEP zijn we enorm trots op de vele vrijwilligers. 

Daarbij zijn alle begeleiders (trainers, coaches en managers) van de teams heel erg belangrijk. Zij ondersteunen de teams en dragen bij aan een leven lang hockey.

Het is de intentie van de TC om onze begeleiders te ondersteunen. Vorig jaar zijn we met de trainingsondersteuning THEO gestart. Dit is slechts een hulpmiddel. Het verschil wordt gemaakt door onze trainers, coaches en managers zelf. Daarom hebben we de KNHB basisopleiding Training geven en Coachen naar MEP gehaald.

Deze workshops zijn vanuit de KNHB gegeven door Marc Routs. Met zijn persoonlijke aanpak en betrokkenheid heeft hij 3 leerzame avonden verzorgt.

 De eerste sessie was een algemene sessie, waarbij verbinding en plezier continue naar voren kwamen. Marc zorgde voor een interactieve workshop waarbij jong en oud konden brainstormen over de visie van hockey, waarbij begeleiders niet alles hoeven te weten en zich kwetsbaar mogen opstellen. Vragen werden gezamenlijk beantwoord: Hoe kunnen we de kwaliteit van hockey verbeteren, hoe kunnen spelers zich optimaal ontwikkelen en hoe houden we spelers verbonden aan hockey. Verschillen in leeftijden kwam nadrukkelijk aan bod.  "Zorg voor verbinding met de jeugd, anders swipen ze je weg”.

 De tweede sessie was gericht op training geven. Na een introductie over de perfecte training, knelpunten en het aanbieden van oefeningen via; plaatje, praatje en daadje volgde de praktijk op het veld. In groepjes werd een training voorbereid die daarna aan een ander groep werd uitgelegd en uitgevoerd. Waarop je steeds de vragen kunt stellen; Loopt ‘t, lukt ’t en leert ‘t. Aanpassingen kunnen worden gedaan door wijzigingen in TRAD (Tempo, Richting, Afstand en Druk).

 De derde sessie was gericht op coaching: waar loop je tegenaan als begeleider en hoe kun je dit oplossen. Vooral communicatie en afspraken maken tussen coach, spelers, trainers, manager,  ouders en scheidsrechters blijkt daarbij van belang.

 We kijken terug op leerzame sessies. Marc vond het opvallend de mate waarin jong en oud betrokken is bij MEP. Daar mogen we al vereniging enorm trots op zijn.