Nieuwsbericht
Header 3.JPG Header sponsor.JPG Header_1V4.JPG Header_2V2.JPG Header_5.JPG Heren 1_website.jpg
 
Bericht voor alle leden

MEP werkt is een succes!

Nieuws afbeelding 6-3-2019

Na een succesvolle pilot in seizoen 2017-2018 hebben we in het begin van dit seizoen het initiatief MEP-Werkt gelanceerd. MEP-Werkt bestaat uit een groep van bijna 15 gemotiveerde, gekwalificeerde en jonge trainers die ten minste één training per week verzorgen voor de breedteteams van de junioren A en B. Vanwege de belangstelling is het ook gelukt om twee trainingen op te pakken in de meisjes C-lijn en een training voor Jong Dames 1 en 2. Ook worden enkele trainers van MEP-Werkt ingezet op de tweede training en als coach van een breedteteam.

De aanleiding voor MEP-Werkt was het steeds groter wordende probleem van het vinden van trainers voor met name de breedteteams van de junioren A en B. Tot en met de leeftijd van de C-junioren worden de meeste trainingen verzorgd door betrokken ouders en junioren van met name de selectieteams A en B. Vanaf de B-junioren zijn we echter met name aangewezen op de senioren van MEP. Reden om in vorig seizoen te starten met een pilot met de breedte teams van de meisjes A en B.

Vorig seizoen hebben we als piot in totaal zes trainingen verdeeld over drie blokken van elk 2 uur. In elk blok worden twee breedteteams ingedeeld die van dezelfde trainer(s) één training van 1 uur per week krijgen. Het voordeel voor de trainer(s) is dat ze met één avond (2 uur) in de week een leuk zakcentje kunnen verdienen. Het voordeel voor MEP is dat we elk breedteteam ten minste één training per week kunnen bieden van (een) gemotiveerde, gekwalificeerde en jonge trainer(s). In overleg met de begeleiders wordt ook een tweede training voor elk breedteteam ingepland die veelal wordt verzorgd door één of meerdere ouders.

In het seizoen 2018-2019 zijn we gestart met 10 trainingen van 1 uur verdeeld over 5 blokken van elk 2 uur. Twee breedteteams krijgen los van elkaar één training per week van een trainer van MEP-Werkt. En twee breedteteams hebben een trainer(s)/coach(es) voor beide trainingen en tijdens de wedstrijd.

Als technische commissie zijn we erg blij met het succes van MEP-Werkt, omdat de trainingen van de jeugd worden verzorgd door onze eigen, jonge leden. Voor de technische commissie de perfecte manier om de sportcultuur van MEP via onze jonge senioren door te geven aan de toekomst van MEP!